Hype Hub Logo
Het Allernieuwste van Nike: Ontdek de Coolste Sneaker-Samenwerking van 2023
Hype Hub

Het Allernieuwste van Nike: Ontdek de Coolste Sneaker-Samenwerking van 2023

De Nike x Sacai x Jean Paul Gaultier Vaporwaffle Woven is een drievoudige linkup voor de eeuwigheid.

 

Nike's regelmatige samenwerking met het luxe-casual modehuis Sacai, onder leiding van de Japanse ontwerpster Chitose Abe, heeft een vaste plek veroverd in sneakercollecties wereldwijd. De herkenbare dubbele swoosh van het duo is net zo prominent aanwezig op de voeten van atleten en beroemdheden als in alledaagse situaties, zoals in de metro, op kantoor of zelfs in de sportschool. Hoewel de samenwerking al heeft bijgedragen aan moderne klassiekers, zoals de geliefde originele Vaporwaffle in zwart en wit, hebben de twee merken samen ook een indrukwekkende reeks schoenen ontwikkeld, variërend van nieuwe interpretaties van de Blazer en de Cortez, en nog veel meer.

 

Als de Nike x Sacai-samenwerking je de laatste tijd enigszins bekend voorkomt, zal hun nieuwste project die perceptie zeker doorbreken. Maak kennis met de nieuwe Nike x Sacai x Jean Paul Gaultier Vaporwaffle Woven, waarbij het duo de lat nog hoger legt door een heel ander iconisch modehuis in de mix te gooien. Deze samenwerking is logisch gezien Abe's huidige rol als creatief directeur bij Gaultier, maar er zit veel diepgang achter deze samenwerking dan alleen het toevoegen van een extra naam. Het is een grondige heruitvinding van de Nike x Sacai-stijl en belichaamt de verfijning van het JPG-label.

 

Van het geweven patchwork bovenwerk tot de dubbele veters en tong, de Nike x Sacai x JPG Vaporwaffle Woven is een opvallend originele interpretatie van de eerdere Vaporwaffle-ontwerpen uit deze samenwerking. Het put inspiratie uit de rijke geschiedenis van beide modehuizen op een manier die zowel nostalgisch als verfrissend nieuw aanvoelt. Hoewel de strakke witte versie gedurfd genoeg is, voegt het ruitpatroon veel textuur toe, terwijl de levendige meerkleurige versie rood, groen, geel en blauw omvat, met een subtiel vleugje oranje langs de tussenzool. Dit is niet zomaar een Nike x Sacai-collab; het is echt een uniek stuk vakmanschap, wat deze release des te boeiender maakt.

 

De Nike x Sacai x Jean Paul Gaultier Vaporwaffle Woven wordt op woensdag 22 november exclusief gelanceerd op de website van Jean Paul Gaultier.

 

Wil jij een paartje bemachtigen? Neem contact met ons op.

Vorig
Igniting the Spark: The Origins of Hype Temple
Volgend
De meest knusse samenwerking van Stüssy & Birkenstock tot nu toe